Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 oktober 2024 | 12:30

Paul Mescal om att jobba med Denzel Washington: "Jag var handlingsförlamad"

Även de bästa bland skådespelare kan bli starstruck, det upptäckte "Aftersun"-skådisen inför första dagen med veteranen på "Gladiator II".
Om du frågar mig, och det har du visserligen inte gjort, så är Paul Mescal en av vår generations mest intressanta skådespelare. Insatser i starka filmer som "Aftersun" och "All of Us Strangers" ofrånkomligen till den stora arenan.
 
Med "Gladiator II" tar han steget ut från indiescenen och in på blockbustermarknaden. I en aktuell artikel för GQ pratar Mescal bland annat om hur det kändes när han skulle jobba med Denzel Washington, en skådespelare både längre karriär och högre stjärnstatus. Det var uppenbarligen inte helt lätt att hantera. 
 
- Jag byggde upp det i mitt huvud. Jag tänkte: "Okej, idag är dagen då Denzel kommer att vara på inspelningsplatsen." Och jag var så handlingsförlamad av det att jag plötsligt tänkte: 'Det här är så jävla dumt. Jag har ett jobb att göra.”
 
Det funkade. En inspelningsdag senare och Paul Mescal kom till insikt om att storleken inte spelar någon större roll. Oavsett vilken typ av projekt så är känslan i slutändan densamma:
 
- Skådespeleri är skådespeleri är skådespeleri.
 
GQ passade också på att prata med Washington, som bara hade gott att säga om sin motspelare:
 
- Han vet vad han gör, han vet hur man gör det. Det är lätt att arbeta med honom eftersom han ger dig något. Han har en stillsam värdighet och en styrka och intelligens, även när han bara står där.
 
Fina ord som väger extra tungt när när de kommer från någon som Denzel.
 
"Gladiator II" har biopremiär om knappt en månad, den 14 november.
 
 
| 16 oktober 2024 12:30 |