Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

18 juli 2024 | 10:30

Noah Hawleys "Alien"-serie har fått en titel - och den är riktigt jordnära

Xenomorpherna drar till jorden i "Alien: Earth".
Igår fick vi veta att inspelningarna av den nya "Alien"-serien har avlutats, och hack i hälen på det kommer uppgiften att serien slutligen fått en officiell titel - "Alien: Earth".
 
Arbetet med serien har pågått länge och än är det ett bra tag kvar innan serien kan släppas. Showrunnern Noah Hawely ("Fargo", "Legion") berättade för Variety att han just nu är inne i det långa arbetet med de visuella effekterna. Vilket kommer och kommer få ta tid.
 
- Det är en mycket stor show. Det är skönt att få lite tid med den. Det första året av något vill man känna att man inte har väggen mot väggen när det gäller tid. Jag har sett fyra av de åtta timmarna av director cuts och engagerat mig i processen att räkna ut, filmiskt, vad den vill vara. Det är en av mina favoritsaker med att göra en serie.
 
"Alien: Earth" kommer utspela sig ungefär 30 år före första filmen. Vi vet sedan tidigare att serien kommer utspela sig på jorden (uppenbarligen) och att rymdvarelserna den här gången kommer få ge sig på de ansiktslösa företagens slipsbärande chefer, istället för de anställda som vanligtvis brukar offras på dödliga uppdrag.
 
Framtiden är inte skriven i sten men John Langraf, chef på kanalen FX som producerar serien, hoppas på fler säsonger - även om det innebär att flytta fram nästa säsong av flerfaldigt Emmynominerade "Fargo":
 
- Vi har sagt till honom att om vi antar, vilket vi hoppas, att "Alien: Earth" blir en återkommande tv-serie, vill vi att han fokuserar på att skriva åtminstone två säsonger av den innan han återvänder till en eventuell sjätte säsong av "Fargo".
 

Läs också: 30 saker du förmodligen inte visste om "Alien"

 
| 18 juli 2024 10:30 |