Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 augusti 2024 | 10:00

Nostalgiskt Playstation-spel om hoppande krokodil återvänder

"Croc: Legend of the Gobbos" från 1997 får nytt liv på nya format.
Ett av mina första spel till Playstation var "Croc: Legend of the Gobbos", ett charmigt och stämningsfullt plattformsspel om en hoppande krokodil som ger sig ut på äventyr för att rädda de gulliga varelserna kallade Gobbos från den onda Baron Dante.
 
"Croc: Legend of the Gobbos" utvecklades av Argonaut Games och släpptes till Playstation, PC och Sega Saturn 1997 där det såldes i miljontals exemplar. För den som är sugen på lite nostalgi är spelet på väg tillbaka i en nyutgåva.
 
Kolla in trailern för att se vilka funktioner den nya versionen har.
 
 
- Spelets charm och kreativitet gjorde det till en klassikern och nyutgåvan lovar att ta det älskade spelet till en ny generation spelare med bättre grafik, uppdaterade kontroller och en nostalgisk, skojig och autentisk spelupplevelse som vi hoppas kan få spelare att minnas varför de blev förälskade i spel, säger Argonaut Games chef Gary Sheinwald.
 
Den som minns originalet vet att det var lite bökigt att kontrollera Croc, då han styrs med så kallade "tank-kontroller" likt i de klassiska "Resident Evil"-spelen, vilket inte är optimalt för ett plattformsspel. Så faktumet att de har löst det är anledning nog att skaffa det här.
 
Nyutgåvan innehåller även ett digitalt museum med bildmaterial, intervjuer med utvecklare och designdokument.
 
Argonaut Games antyder även att de har fler klassiska titlar på gång. Kan vi gissa (och hoppas) på "Croc 2"?
 
"Croc: Legend of the Gobbos" släpps till PC och konsoler någon gång under 2024.
| 29 augusti 2024 10:00 |