Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 juli 2024 | 12:15

Kolla in trailern till höstens stora svenska musikfilm

"Nova & Alice" ger sig ut på svängig och känsloladdad höstturné.
Är 2024 den svenska musikfilmens år? Snart har Gyllene Tider-skrönan "Sommartider" premiär, och bara två månader senare är det dags för "Nova & Alice" att tonsätta biobesöket.
 
I det musikfyllda dramat "Nova & Alice" kommer huvudrollsinnehaverna Hedda Stiernstedt ("Börje - The Journey of a Legend") och Josefin Asplund ("Vikings") själva framföra musiken, som är skriven av bland andra Molly Sandén, First Aid Kit och Stella Explorer.
 
Hur kan det se ut och låta? Kolla in trailern här:
 
Emma Bucht regisserar, och framför kameran ser vi (utöver Stiernstedt och Asplund) bland andra Johan Rheborg och Adam Pålsson.
 
Så här beskriver Nordisk Film handlingen:
 
"Två omaka artister tvingas motvilligt ut på gemensam turné av sin manager. Alice är den etablerade stjärnan som har en stor publik men aldrig skrivit en egen låt, vars lyskraft ätt börjat sina. Nova är den nya, kreddiga artisten vars karriär pekar spikrakt uppåt, men hennes liv utanför scenen är kaotiskt. Krocken är oundviklig – såväl musikaliskt som personligt. Men när turnébussen glider mellan de sommarsvenska konsertscenerna sätts allt på spel - och de har ingen aning om att detta är sommaren som kommer att förändra allt."
 
"Nova & Alice" går upp på biograferna den 13 september. 
 
| 11 juli 2024 12:15 |