Film

Skribent

Edouard Zeitoun

23 september 2024 | 18:00

Nu på Netflix: Charmig Rolf Lassgård i en dansk publiksuccé från 2024

Rolf Lassgård gör en av huvudrollerna i denna romantiska film från det väldigt oromantiska landet Danmark.
När Gerda (Bodil Jørgensen) och Kristoffer (Kristian Halken) åker till Rom på långweekend för att fira fyrtioårsdag råkar de stöta på Johannes (Rolf Lassgård), Gerdas gamla konstlärare. Det uppstår en lätt förvirring och en stel stämning då Kristoffer inte vet om att Gerda och Johannes tidigare haft en relation.
 
Danmark har de senaste åren som många märkt tagit stafettpinnen från oss stackars svenskar och blivit den regerande stormakten när det kommer till nordisk film. Med "Möte i Rom" faller inte det imperiet - här får vi både "en härlig och riktigt rolig film som charmar i det enkla" enligt MovieZines recension.
 
Här levererar samtliga skådespelare mer än godkända rollprestationer och en av våra nationalskatter får en chans att inte bara skina men också agera svensk mullvad på fiendens mark. Det blev en stor biosuccé i hemlandet Danmark med över 250 000 besökare.
 
MovieZine frågade Rolf Lassgård om varför man bör se filmen:

- För att man ska ta chansen och hänga med ner till Rom och låta sig där förföras av denna underbara historia!, svarar Lassgård.
 
Nu kommer "Möte i Rom" till Netflix och är du också sugen på lite kärlek och skoj på danskt vis i Italien så borde du ta en titt förbi.
 
| 23 september 2024 18:00 |