Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 oktober 2024 | 13:45

Nu på Netflix: "Brutal monsterslakt" i sci-fi-thriller från 2018

Du får mycket gore, blod och inälvor för pengarna när ett av filmhistoriens värsta monster återvänder.
Mycket likt Alien är Predator ett klassiskt filmmonster som får återvända på bioduken med jämna mellanrum. Allt började år 1987 i "Rovdjuret" där Arnold Schwarzenegger tog upp jakten mot en utomjordisk varelse. Några filmer senare var det dags för Shane Black att försöka återuppliva filmserien med "The Predator" (2018).
 
Nu har filmen kommit till Netflix, för den som tycker att halloween bäst firas med blodig b-filmsaction och dåliga skämt.
 
Universums farligaste jägare har nu blivit genetiskt uppgraderad och kommer till Jorden för att sprida terror. Det är upp till ett gäng avdankade ex-soldater och en missnöjd NO-lärare att försöka förhindra slutet för mänskligheten.
 
"Det är rätt befriande på ett sätt. "The Predator" försöker inte ta sig själv på alltför stort allvar. Det här är en självutnämnd b-film som försöker tillfredsställa publikens mest primitiva sug efter brutala monsterrullar och explosiv 80-talsaction. Budgeten är låg, nivån på skämten ännu lägre. Du får mycket gore, blod och inälvor för pengarna" skrev jag i MovieZines recension inför premiären.
 
När vi intervjuade regissören Shane Black pratade han om att det var viktigt att göra "The Predator" så barnförbjuden och blodig som möjligt. Det var aldrig på tapeten att tona ned våldet och sänka åldersgränsen:
 
- Jag blir bedrövad när man jagar en så bred publik som möjligt. Att så många studios kräver att så många filmer idag ska tilltala alla, och gör dem barnvänliga. Det kräver att man slipar bort de vassa kanterna. Vad jag älskade med 80-talet var de vassa kanterna. Det säger sig självt att du inte går och ser en Predator-film om du är under 17 år. Vi tilläts vara lite hårdare.
 

Här kan du streama alla "Predator"-filmerna:

 
● Rovdjuret (1987) - Disney+
● Rovdjuret 2 (1990) - Disney+
● Alien vs Predator (2004) - Disney+
● Alien vs Predator 2 (2007) - Disney+
● Predators (2010) - Disney+
● The Predator (2018) - Disney+, Netflix
● Prey (2022) - Disney+, Max
| 8 oktober 2024 13:45 |