Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2024 | 22:25

Nu på Netflix: Värm upp inför "Alien: Romulus" med en kuslig rysare

"Sinnessjukt spännande" när skräckregissören Fede Alvarez stänger in ungdomar med hotfull pensionär.
Biopremiären för "Alien: Romulus" har varit efterlängtad av många. Själv har jag firat med att se om de fyra första "Alien"-filmerna, men vi får inte heller glömma bort regissören Fede Alvarez tidigare alster i skräckgenren.
 
Efter rosade "Evil Dead" (2013) bjöd han på andlös spänning i "Don't Breathe" (2016), som bygger på hans egna originella idé.
 
Thrillern följer tre vänner som också är inbrottstjuvar. När de får höra att en gammal blind man har en förmögenhet gömd i sitt hem planerar de sin största och sista kupp. Men de hade inte räknat med att det är gott om krut i gubben, en pensionerad och tokfarlig militär, och snart är de inlåsta och får krypa och smyga och slåss för sitt liv.
 
"Det är sinnessjukt spännande mest hela tiden och sällan har en katt och råtta-intrig utspelats sig så väl på film. Med långa svepande tagningar och schyssta ljudeffekter känns det nästan som att man själv är på plats i det skräckinjagande huset" skrev MovieZines Jonna Vanhatalo vid premiären.
 
"Don't Breathe" finns nu att streama på Netflix. Uppföljaren "Don't Breathe 2" kom 2021 och kan hyras i digitala filmbutiker.
| 13 augusti 2024 22:25 |