Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2024 | 22:10

Sågad sci-fi-thriller med Keanu Reeves får nytt liv på streaming - efter 16 år

Kritikerna var inte imponerade när "Matrix"-stjärnan spelade utomjording år 2008.
En otippad titel har varit den mest streamade på Max den senaste veckan. "The Day the Earth Stood Still" är en science fiction-thriller från 2008 som lockar med Keanu Reeves (som utomjording!), en jätterobot och hotet om Jordens undergång.
 
Reeves spelar Klaatu, en besökare från yttre rymden som ska rädda vår planet från människans angrepp och förstörelse.
 
 
Filmen är en remake på klassikern "Mannen från Mars" från 1951, regisserad av Scott Derrickson. Jennifer Connelly, Kathy Bates och John Cleese är andra kända namn i rollistan. Och vi gillar ju en fin katastrofrulle, men den här imponerade inte på vår recensent:
 
"Regissören verkar själv gått vilse i en film som vill vara både katastrofrulle och samvetsdrama utan att lyckas med någotdera (...) Värst är att spänningen överger filmens sjunkande skepp tidigt" skrev Oskar Möller i MovieZines recension vid biopremiären.
 
Amerikanska kritiker var inte heller nådiga. Betygssnittet ligger på 22% på Rotten Tomatoes (27% när publiken får bestämma).
 
Det verkar alltså inte hindra tittarna på Max, som sedan åtminstone en vecka tillbaka varvat OS-sport med lättsmält sci-fi, och gjort "The Day the Earth Stood Still" till en tittarsuccé 16 år efter biopremiären.
| 13 augusti 2024 22:10 |