Serie

Skribent

Martin Persson

27 juli 2024 | 14:00

Ny "Doctor Who"-spinoff på ingång - återgår till rötterna

Den långlivade serien utökar sitt universum och inkluderar några klassiska karaktärer.
Med sin start 1963 är ”Doctor Who”-universumet bland de klart äldre och mer expansiva franchiserna vi har.
 
Utöver de uppskattade specialavsnitt som släpptes förra året har man nu även bekräftat en spinoff-serie som ska ge ytterligare liv till serien.
 
”The War Between The Land And The Sea” kommer att innehålla 5 avsnitt och inkludera skådisar som Russel Tovey och Gugu Mbatha-Raw, utöver ”Doctor Who”-veteranerna Jemma Redgrave och Alexander Devrient. Serien kommer att fokusera på militärorganisationen UNIT som kommer att kämpa mot ett hot som kommer från havet, nämligen ”Sea Devils”, som syntes i de äldre säsongerna av ”Doctor Who” redan på 70-talet.
 
Seriens regissör Russel T Davies, som tidigare försökt utveckla spinoff-serier i ”Doctor Who”-universumet, menar att möjligheterna är fler nu när man har ett kontrakt med Disney:
 
- Utan att ge kritik till BBC så fanns inte pengarna eller ambitionen där gällande att skapa spinoffs. Jag kan förstå att public service vill lägga pengar på annat, vilket gjorde att jag lämnade projekten 2008. Men nu tror jag att världen äntligen är redo!
 
”The War Between The Land And The Sea” utannonserades på San Diego Comic Con och blir den andra riktiga spinoffen till ”Doctor Who”. Tidigare har man gjort serien ”Torchwood” och ett par övriga mindre lyckade projekt, som i vissa fall bara höll i ett avsnitt.
 
Serien har än så länge inget premiärdatum. Vi kan dock vänta oss att den i vanlig ordning släpps på Disney+ så småningom.
| 27 juli 2024 14:00 |