Film

Skribent

Andreas Samuelson

30 maj 2024 | 19:00

Nya thrillern på Netflix får 5/5 av tittarna: ”Bästa jag sett på länge”

Luc Bessons senaste film ”Dogman” gör succé och får toppbetyg publiken.
Hyllningarna från publiken öser över ”Dogman”, Luc Bessons senaste dramathriller som hade premiär på Netflix i helgen. Filmen handlar om dragartisten Douglas (Caleb Landry Jones) som funnit sina bästa vänner i hundar han kastades åt som barn. Medan han bearbetar traumatiska minnen hamnar han i trubbel med lokala brottslingar.
 
Detta är första långfilmen av Besson, som även skrivit manus, sedan 2019 års sågade flopp ”Anna”. Denna har fått ett mer blandat mottagande från kritiker, även om många menar att det är hans bästa film hittills eller åtminstone hans bästa på länge. Tittarna är oavsett lyriska och på Facebook öser Netflix-användare ros över filmen.
 
En användare skriver att han ”är fullständigt golvad av prestationen” och att Landry Jones rolltolkning är av Oscarsklass”. En annan skriver ”inte sett något liknande förut (på ett bra sätt). Får 5 av 5 i betyg. Bra skådespeleri, bra gjord och berörande film”.
 
Återkommande kommentarer beskriver filmen som ”magisk”, ”underbar”, ”helt fantastisk”, ”smärtsam vacker och spännande handling”, ”bland det bästa på Netflix för tillfället”, ”bästa jag sett på länge”, ”otroligt bra” och ”den har allt”.
 
Många jämför filmen även med ”Joker”, inklusive Moviezines Jonna Vanhatalo som även hon gav den högt betyg.
 
I sin recension skriver hon att filmen ”är en annorlunda superhjältefilm, med snabba klipp och dramatiska kameraåkningar. Den engagerar med sitt hjärtskärande och uppgivna budskap om att människor är as. Samtidigt berör den med sin skildring av överlevnad och kampen för att finna livslust.”

ANNONS: Testa nya streamingtjänsten Max från 89 kr/mån
 
Se trailern här:
 
| 30 maj 2024 19:00 |