Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 maj 2024 | 19:00

Fantastisk start på tv-sommaren: Här är 7 tv-serier du inte får missa i juni

"The Acolyte", "The Boys" och "House of the Dragon" är bara några av månadens mest efterlängtade tv-premiärer. Här hittar du datumen till alla!
Sommaren är äntligen är! Det brukar däremot oftast betyda att streamingtjänsterna går lite på sparlåga när tittarna lämnar tv-sofforna för strandhäng och utelek i värmen. Men 2024 har ju redan varit ett av de bästa tv-åren på otroligt länge och även under sommaren fortsätter man leverera några av årets mest påkostade och efterlängtade tv-serier hittills!

Här nedan har jag samlat ihop hela 16 olika premiärer som vi har att se fram emot under månaden, varav sju lyfts fram lite extra:

”The Acolyte” (Disney+) - 5 juni
 
 
Så. Många. Jedis! Den nya Star Wars-serien backar bandet ungefär 100 år och utspelar sig under en tid när "den mörka sidan" bara börjat vakna till liv och smider sina onda planer i det dolda. I huvudrollerna hittar vi Amandla Stenberg, Dafne Keen ("Logan") och Lee Jung-jae ("Squid Game").

”Becoming Karl Lagerfeld” (Disney)
 
 
Året är 1972 bör vi får följa hur den då fortfarande okända designern Karl Lagerfeld slår igenom. Daniel Brühl, som du kanske känner igen från "The Alienist" eller Marvelrollen Baron Zemo, axlar här huvudrollen i vad som ser ut att bli en spännande miniserie för alla som är det minsta intresserade av mode.

”The Tattooist of Auschwitz” (SkyShowtime) - 7 juni
 
 
Den starka och verklighetsbaserade historien om Lali Sokolov, som medan han satt inspärrad på förintelselägret Auschwitz tvingades tatuera tusentals andra judar när man anlände till lägret. Vi har ju fått se många andra hemska berättelser som utspelat sig under det andra världskriget tidigare, men det här är i grunden än kärlekshistoria. Harvey Keitel ("De hänsynslösa", "Pulp Fiction") spelar den äldre versionen av Lali, som berättar sin gripande historia för en författare spelad av Melanie Lynskey ("Yellowjackets").

”Under the Bridge” (Disney+) - 12 juni
 
 
Vi får ta del av ännu en verklighetsbaserad berättelse genom miniserien "Under the Bridge", som redan hunnit visas på Hulu i USA under våren. Nu är det äntligen dags för oss svenskar att få ta del av Riley Keoughs ("Daisy Jones & The Six") och Lily Gladstones ("Killers of the Flower Moon") hyllade insatser. Handlingen följer händelserna kring mordet på den 14-åriga flickan Reena Virk.

”The Boys” (säsong 4, Prime Video) - 13 juni
 
 
Alltid lika blodiga "The Boys" är tillbaka med en ny stenhård säsong där Homelander nu börjat förstå att han kan komma undan med nästan vad som helst. Om inte Butcher och "The Boys" klarar av att stoppa honom först det vill säga. Det vankas dessutom presidentval i USA, något som gör att superhjältarnas inflytande i landet blir en viktig politisk punkt på agendan.

”Presumed Innocent” (Apple TV+) - 14 juni
 
 
1990 fick vi långfilmsverisonen av "Presumed Innocent", som då hade Harrison Ford i huvudrollen. Nästan 35 år senare har det blivit dags för en miniserie skapad av mästaren David E. Kelley ("Big Little Lies") där Jake Gyllenhaal spelar huvudrollen som åklagaren och den plötsligt misstänkta mördaren Rusty Sabich.

”House of the Dragon” (säsong 2, Max) - 17 juni
 
 
Låt inbördeskriget börja. Den första säsongen av "House of the Dragon" (som utspelar sig 200 år före "Game of Thrones") ställde ut alla pjäserna och förklarade varför det finns två olika sidor inom den stora Targaryensläkten som båda tycker sig ha rätt till järntronen. Något man möjligtvis hade kunnat lösa med fredliga medel. Men efter att drottning Rhaenyras son dödats av prins Aemonds drake, så är inbördeskriget så nära det kan komma när den nya säsongen drar igång.

Här hittar du datum till fler tv-serier som får premiär under juni:
 
Jeremy Renner är tillbaka med den tredje säsongen av "Mayor of Kingstown" hos SkyShowtime under juni.
 
4 juni:
”Clipped” (säsong 1, Disney+)
 
5 juni:
”The Acolyte” (säsong 1, Disney+)
 
6 juni:
”Mayor of Kingstown” (säsong 3, SkyShowtime)
”Sweet Tooth” (säsong3, Netflix)
 
7 juni:
”The Tattooist of Auschwitz” (säsong 1, SkyShowtime)
”Becoming Karl Lagerfeld” (säsong 1, Disney+)
”Queenie” (säsong 1, Disney+)
 
9 juni: 
"Strandhotellet" (säsong 3, Viaplay)
 
12 juni:
”Under the Bridge” (säsong 1, Disney+)
 
Kostymdramat och fantasyäventyret ”My Lady Jane” får premiär hos Prime Video under juni.
 
13 juni:
”The Boys” (säsong 4, Prime Video)
”Bridgerton (säsong 3 - del 2, Netflix)
 
14 juni:
”Presumed Innocent” (säsong 1, Apple TV+)
 
17 juni:
”House of the Dragon” (säsong 2, Max)
 
19 juni:
”We Were the Lucky Ones” (säsong 1, Disney+)

26 juni:
"Land of Women" (säsong 1, Apple TV+)
 
27 juni:
”My Lady Jane” (säsong 1, Prime Video)
 
Tredje säsongen av ”The Bear” släpps på FX i USA redan nu i juni, men här i Sverige får vi vänta till den 17 juli på den efterlängtade fortsättningen. Därav dyker den serien upp på nästa månads lista istället!
 

Läs också: Därför utspelar sig nya sci-fi-serien just i Sverige: "Liberala traditioner"

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under juni? Kommentera gärna nedan!
| 31 maj 2024 19:00 |