Film

Skribent

Alexander Svensson

21 oktober 2024 | 07:30

Nytt bakslag för "Joker: Folie á Deux" - får däng av Harry Potter

Joker kan inte ens rå på en 22 år gammal "Harry Potter"-film...
"Joker: Folie á Deux" går som bekant inget vidare på bio, och ser ut att bli en av årets stora floppar, både kritiskt och kommersiellt sett. Nu har ännu ett bakslag drabbat filmen: den har haft biopremiär i Kina, en marknad som emellanåt kan hjälpa stapplande Hollywoodproduktioner till att iallafall räta upp balansräkningen något. Så är dock inte fallet: "Joker" får nämligen se sig slagen av 22 år gamla "Harry Potter och hemligheternas kammare" på kinesiska biografer. 
 
Warner Bros har tydligen börjat rulla ut "Harry Potter"-filmerna på bio igen i Kina, och "Hemligheternas kammare" spelade in 4.6 miljoner dollar på tre dagar. Hur mycket "Joker" åstadkom under samma period har Warner inte velat tala om... 
 
"Joker: Folie á Deux" ser ut att kunna förlora uppemot 200 miljoner dollar totalt sett, vilket är en extra stor besvikelse med tanke på att den ursprungliga filmen blev en överraskande stor framgång och blev världens mest inkomstbringande R-film fram tills "Deadpool & Wolverine" gick om den tidigare i år. 
| 21 oktober 2024 07:30 |