Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 juni 2024 | 07:50

Nytt försök att återuppliva "Exorcisten" - på bio 2026

Men vänta, floppade inte den förra?
Förra årets "The Exorcist: Believer" blev något av en besvikelse enligt både kritiker och fans. Filmen underpresterade på bio med 136 miljoner dollar i intäkter. Planerna på en trilogi skrotades illa kvickt.
 
Men Universal har trots allt betalat hela 400 miljoner dollar för rättigheterna till titeln - urdumt men sant. Så nu är det dags för "en radikal ny version" där skräckmästaren Mike Flanagan ("Doctor Sleep") tar över registolen.Vad filmen ska handla om är inte känt, studion har dock gjort det klart och tydligt - detta är inte en uppföljare, och den där floppen från 2023 talar vi inte högt om.
 
Nya detaljer borde bli kända inom kort och Flanagan får snart börja se sig om efter skådisar redo att bli besatta av Djävulen själv. Deadline skriver att nästa del i "Exorcisten"-franchisen släpps på bio den 13 mars 2026.
 
Den första "Exorcisten" släpptes 1973 med svenske Max von Sydow i titelrollen och Ellen Burstyn som orolig mor till en dotter med snurrande huvud och brett utbud av svordomar. Hittills finns det sex filmer i serien, och en kortlivad tv-serie som premiärvisades 2016.
| 19 juni 2024 07:50 |