Film

Skribent

Alexander Svensson

7 september 2024 | 13:30

Orlando Bloom spelar gärna Legolas igen - avslöjar att nya "Sagan om ringen" kommer använda A.I.

A.I. kommer att vara ett viktigt verktyg i skapandet av "The Hunt for Gollum".
Orlando Bloom är villig att återvända till Midgård. Skådespelaren som annars är känd för roller i “Pirates of the Caribbean” och “Carnival Row” är redo att göra repris på sin ikoniska roll som alvkrigaren Legolas i Andy Serkis nya “Sagan om ringen”-film “The Hunt for Gollum”. Det säger han i en intervju med Variety.
 
- Åh, de filmerna är fantastiska. Ja. Jag vet inte hur de ska göra det. Jag antar att du kan göra allt möjligt med AI idag. Men om Pete (Peter Jackson, reds.anm) säger hoppa så frågar jag hur högt. Han drog igång hela min karriär.
 
Bloom fortsätter sedan på A.I-spåret., och avslöjar att Andy Serkis berättat för honom att det kontroversiella verktyget kommer att användas i “The Hunt for Gollum”:
 
Orlando Bloom, redo att hörsamma kallelsen till Midgård.
 
- Jag vet verkligen inte vad de planerar. Jag pratade med Andy, och han sade att de funderade på hur de ska göra saker och ting. Jag frågade: “hur ska det överhuvudtaget fungera?” Och han svarade: “Tja, A.I!”, och jag sade “åh, okej!”.
 
Om “The Hunt for Gollum” avser använda A.I. i hög utsträckning riskerar den att bli kontroversiell. Exakt vad Serkis tänker sig vet varken vi eller Orlando Bloom, men en gissning kan vara att det rör sig om ett försök att föryngra skådespelarna från originalfilmerna så att Bloom kan återvända som Legolas och Viggo Mortensen kan reprisera Aragorn. Hur det mottas kan ingen säga, men sannolikt beror det på hur slutresultatet blir. Det är oavsett en riskfylld väg att vandra: A.I. är kontroversiellt av många skäl.
 
Vad vi nu med säkerhet vet är iallafall att om Peter Jackson och Andy Serkis har behov av Legolas så är Orlando Bloom mer än villig att än en gång spänna pilbågen.
 
| 7 september 2024 13:30 |