Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2024 | 08:00

På tv ikväll: Verklighetsbaserade kuppfilmen från 2013 får Paris Hilton att gråta

Emma Watson leder tonårsgänget som rånar sina Hollywood-idoler.
Göm era Louboutins och era chihuahuor! Här kommer filmen om det uttråkade tonårsgänget som rånat kändishem i Hollywood. Det verklighetsbaserade dramat "The Bling Ring" visas på tv ikväll.
 
Det handlar om ett gäng tonåringar, besatta av mode och berömmelse, som gör inbrott i kända personers hem i Los Angeles. Drivna av lusten att äga samma kläder som de Hollywood-kändisar de dyrkar spårar de upp sina offer på internet och bryter sig in i deras hem.
 
Bakom kameran står Sofia Coppola, och framför den hittar vi bland andra "Harry Potter"-filmernas Emma Watson. "Med en spegling av dagens kändisbesatthet är regissören Sofia Coppola tillbaka med sina favoritteman: om ensamhet och drömmen om att höra hemma någonstans" skrev jag i MovieZines recension vid premiären.
 
Coppola hämtade sin inspiration från en artikel i Vanity Fair. Den berättade om tonårsgänget som under 2008 och 2009 bröt sig in hos såna som Paris Hilton, Lindsay Lohan och Orlando Bloom när de var bortresta, för att stjäla märkeskläder och pengar. Media döpte ungdomarna till "the bling ring".
 
- När jag läste artikeln förstod jag att storyn hade mycket energi. Det var intressant att läsa, artikeln lät precis som en film och den berättade så mycket om hur den amerikanska kulturen ser ut idag. Sånt här hände inte när jag växte upp, berättade regissören vid premiären i Cannes 2013.
 
För att komma så nära verkligheten som möjligt fick regissören lov att filma flera scener på en verklig brottsplats, nämligen hemma hos Paris Hilton. Men fröken Hilton hade inte räknat med hur jobbigt det skulle bli att se resultatet:
 
- Jag blev riktigt känslosam när jag såg filmen, säger Paris Hilton. Ibland hade jag tårar i ögonen och ville verkligen gråta. Jag visste ju vad som hände under inbrotten men jag hade aldrig själv sett det. Nu insåg jag att de var verkligen inne i mitt hus och gjorde det här mot mig. Det är så förnedrande. Jag blev riktigt arg och ville typ bara slå till dem.
 
Här kan du se "The Bling Ring":
 
● Ikväll 22:00 på Kanal 9
● Repris måndag 02:45 på Kanal 5
● Streama gratis på Cineasterna
● Streama på Max
 
Se trailern nedan.
 
| 6 oktober 2024 08:00 |