Film

Skribent

Alexander Svensson

20 oktober 2024 | 06:00

På tv inatt: Actionpackad ubåtsjakt i en av Michael Nyqvists sista filmer

Michael Nyqvists näst sista film blev en explosiv ubåtsthriller som han gjorde ihop med Gerard Butler.
Gerard Butler är härligt pålitlig: han har en tendens att leverera åtminstone en halvhabil actionrulle om året. En av dem som för oss svenskar torde vara särskilt minnesvärda är "Hunter Killer" från 2018. 
 
I "Hunter Killer" får vi se Gerard Butler i rollen som Joe Glass, en kapten på ett amerikanskt krigsfartyg som måste förhindra en rysk komplott från att dra igång ett tredje världskrig. I övriga roller syns bland andra Gary Oldman, Common och Michael Nyqvist, en av våra svenska stjärnor. Nyqvist avled 2017, och "Hunter Killer" blev därmed en postum roll, och dessutom den näst sista i hans karriär (sist ut var dramat "A Hidden Life" från 2019).
 
"Hunter Killer" fick tyvärr inget fantastiskt mottagande från varken biobesökare eller kritiker, och ansågs i allmänhet vara en blekare kopia av bättre filmer ("Jakten på Röd Oktober" är väl ett exempel på en film som gjort konceptet "thriller-med-rysk-ubåt" bättre), men den är inte dålig, utan kan tvärtom fungera som stabil underhållning en söndagkväll innan arbetsveckan drar igång. 
 
Se "Hunter Killer" ikväll klockan 01:10 i natt på TV6. Du kan också streama den på Prime Video eller Viaplay.
 
| 20 oktober 2024 06:00 |