Film

Skribent

Alexander Svensson

20 oktober 2024 | 05:00

På tv inatt: Romantisk vampyrfilm som kunde haft Henry Cavill i huvudrollen

Vattendelaren "Twilight" gjorde kärlekskranka vampyrer till ett världsfenomen.
Få filmer har varit så älskade och så hatade samtidigt som "Twilight". Kärlekshistorien mellan tonårstjejen Bella och vampyren Edward blev ett världsfenomen, samtidigt som den fick ett som bäst ljummet mottagande av alla som inte var fans. 
 
Berättelsen handlar som sagt om Bella Swann, en tonårstjej som flyttar till det lilla amerikanska samhället Forks där hon raskt förälskar sig i Edward Cullen, ovetandes om att han är en i runda slängar hundraårig vampyr. Edward är dock lika kärlekskrank han, och snart har en romans uppstått mellan människa och vampyr. Trist nog är vampyrvärlden inte säker för unga dödliga, och snart har Bella och Edward en sadistisk vampyr på bästa blodssugarhumör efter sig. 
 
Kristen Stewart och Robert Pattinson gör som bekant huvudrollerna som Bella och Edward, roller som blivit till grund för deras väldigt lyckade (och annorlunda) karriärer. Kul kuriosa är Stephanie Meyer, som skrivit de bästsäljande böckerna som filmen baserats på drömde om att få se ingen mindre än alla nördars favoritskådis Henry Cavill som Edward innan Pattinson knep rollen. Cavill verkar dock aldrig ha varit nära att faktiskt väljas ut av filmens regissör. 
 
Vill du återuppliva den vampyrmania som rådde kring 2008 så kan du göra det i natt (och vilken tid är bättre  än natten för att kolla på vampyrfilm?) klockan 02:30. Vill du hellre sova så kan du se "Twilight" när du vill på Viaplay eller Prime Video.
 
 
| 20 oktober 2024 05:00 |