TV-tips

Skribent

Martin Persson

5 september 2024 | 05:00

På TV ikväll: Robert Rodriguez gör härligt blodig film i Tarantino-stil

Lika galen kultfilm som man kan ana.
Robert Rodriguez är en härlig regissör.
 
Måhända är han inte i närheten lika känd eller mångsidig som Quentin Tarantino, men hans öga för de udda 70-talshyllningarna och udda kultfilmerna är nästan lika stark och uppskattad.
 
”Machete” handlar kort och gott om en man som vill hämnas på en kartell som lurat honom, det hela startar en blodig, underhållande och snyggt rolig frammarsch av bisarr våld och humor såsom du aldrig sett det tidigare. Filmen bjuder dessutom på en grymt snygg biljakt!
 
Liksom i sin ”Grind House”-double-feature med Tarantino, där Rodriguez film ”Planet Terror” ingick, osar denna film verkligen av filmerna både Quentin och Robert alltid inspirerats av och älskat. Hyllningarna till den fåniga och hjärndöda 70-talsactionen eller direkt-till-video filmer finns alltjämt närvarande och man bjuder in oss på en rafflande åktur tillsammans med skådisar som Danny Trejo, Jessica Alba och till och med självaste Robert De Niro i en roll.
 
Vår recensent Fredrik Advolsson var vid filmens premiär inte alltför imponerad, men gav ändå filmen ett godkänt betyg på 3/5, där han berömde grindhouse-stilen och skådespelarna. Döm själv om detta udda epos faller dig i smaken!
 
"Machete" visas ikväll 21:30TV6. Finns även att hyra & köpa hos Viaplay och SF Anytime.
 
| 5 september 2024 05:00 |