Film

Skribent

Alexander Svensson

21 oktober 2024 | 05:00

På tv ikväll: Romantiska biosuccén från 2010 är "dejtfilmen från helvetet"

Den här sågade bunten kärlekshistorier anses vara en blekare kopia av "Love Actually".
"Love Actually" är en hyllad romantisk komedi i antologiformat som utspelar sig under en populär högtid (jul). Därmed, tänkte nog någon, borde det kunna vara ett vinnande koncept att göra en liknande film, men bara byta högtid. Tomtar och krubbor gömdes raskt undan, julsångerna ströks, en fet ensemble samlades ihop, och vips så hade man fått ihop "Valentines Day", en hypersågad romantisk komedi som världen i stort lyckats förtränga. Ikväll visas den på TV. 
 
Berättelsen i "Valentines Day" är, likt den i "Love, Actually", utspridd och uppdelad: vi får följa en rad olika par, gestaltade av skådisar som Bradley Cooper, Jessica Alba, Kathy Bates, Jamie Foxx och Anne Hathaway, som alla har oerhörda kärleksbestyr att hantera under årets mest romantiska dag. 
 
"Valentines Day" är på sätt och vis lyckad: den gick stabilt på bio, och spelade in ungefär fyra gånger sin budget. Sämre gick den hos kritikerna, som hatade den. Rolling Stones recensent Peter Travers kallade den exempelvis för en dejtfilm från helvetet i sin recension. Här på MovieZine var recensionen något snällare, men konstaterar ändå att den i mångt och mycket känns som en plattare version av "Love Actually". 
 
Vill du trots allt se "Valentines Day" så kan du göra det klockan 21:00 på TV8. 
 
| 21 oktober 2024 05:00 |