Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2024 | 05:00

På tv inatt: Ingen skrattade åt den här svenska komedin från 2014 - ”kalkon deluxe”

Betyg 4.3/10 på IMDb bådar inte heller gott.
Sent inatt kan du roa dig med svensk romcom när Sjuan bjuder på ”Kärlek deluxe”. Om inte annat så funkar den säkert fint istället för sömnpiller.
 
Moa Gammel spelar chic-lit-drottningen som säljer som smör, men hon är inte nöjd. Hon vill bli creddig och tagen på allvar bland litteraturens snobbar. Sen vore det ingen romantisk komedi om inte två karlar slogs om hennes gunst: vi ser bland annat Martin Stenmarck filmdebutera som fumlig rockkille. Vi gissar att filmer som ”Bridget Jones” var en kär inspiration.
 
Kritkerna plockade fram stora sågen. Såklart, sånt man gör när en publikfriande svensk komedi dyker upp på bio. Jag var inte ensam med min sågning här på MovieZine:
 
”Filmen missar de två viktigaste kraven för en lyckad publikfriare: den bör få oss att skratta hejdlöst och gråta ohämmat. Eller åtminstone lämna en tår i slutet och väcka några fniss då och då. Gärna av någon annan anledning än att Martin Stenmarck agerar som en sopkvast.”
 
Betyget landade ändå på 2/5 med motiveringen: ”Trots att nu varken humor, komisk tajming eller originalitet kan räknas till den här filmens starka sidor, finns det ändå något jag beundrar. Den här prestigelösheten med vilken man tar sig an en rätt bespottad genre och ger sig fan på att återskapa klassikerna, bit för bit.”
 
Här kan du se ”Kärlek deluxe”:
 
● Inatt 00:20 på Sjuan
● Streama gratis på TV4 Play
| 31 maj 2024 05:00 |