Serie

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2024 | 08:30

Jätterobotarna återvänder när "Pacific Rim" blir tv-serie

Legendary planerar en "origin story" som utspelar sig innan filmerna.
Om du har saknat att se jätterobotar puckla på jättemonster så har vi goda nyheter. "Pacific Rim"-filmerna utökas snart med en tv-serie, skriver Variety.
 
Den nya serien blir en "origin story" som tar oss tillbaka till början. Var kommer alla kaijus ifrån? Hur byggs en jätterobot? Det är kanske några av frågorna som hålls dig sömnlös de senaste tio åren, men misströsta inte, svaren kommer.
 
Bakom serien står Eric Heisserer, flitig manusförfattare i Hollywood som just har skrivit avtal med Legendary Entertainment. "Pacific Rim"-serien blir deras första projekt ihop.
 
Oscarsnominerade Heisserer har skrivit så vitt skilda filmer som "Lights Out" (som regisserades av svenske David F. Sandberg), Villeneuves sci-fi "Arrival" och "Final Destination 5". Det är alltså lite hit-or-miss när man ser till hans filmografi, men han verkar trivas i det effektspäckade blockbuster-facket med en touch av terror.
 
Den första "Pacific Rim" kom 2013 och regisserades av Guillermo del Toro. Filmen fick uppföljaren "Pacific Rim: Uprising" 2018 - båda två rätt underhållande popcornrullar med glimten i ögat. Det finns också en kortlivad anime-serie på Netflix.
| 20 augusti 2024 08:30 |