Serie

Skribent

MovieZine

26 september 2024 | 15:15

Peter Grönlund skriver och regisserar ny krimserie åt Netflix

Nytt från regissören bakom "Björnstad" och "Tjuvheder".
Netflix har just avslöjat en ny svensk krimserie: "Synden". Serien är skapad, skriven och regisserad av Peter Grönlund, känd för "Goliat", "Tjuvheder" och "Björnstad".
 
När tonåringen Silas hittas död på en gård på Bjärehalvön paras den temperamentsfulla och briljanta mordutredaren Dani (Krista Kosonen) ihop med den nyexaminerade kollegan Malik (Mohammed Nour Oklah) för att lösa fallet.
 
Utredningen leder dem båda in i en patriarkal håla på den skånska landsbygden och snart befinner de sig i centrum av en mörk släktfejd som pågått i generationer. Dani som har ett förflutet personligt band till offret Silas dras djupt in i utredningen och familjerna den kretsar kring. Patriarken Elis (Peter Gantman) ger Dani en tidsfrist att lösa fallet innan man tar tag i saken på egen hand inom familjen.
 
"Synden" beskrivs en modern krim som utspelar sig i en osäkrad värld av våld och konflikter, där arvsynden ständigt är närvarande. I ledande roller syns Krista Kosonen ("Ronja Rövardotter", "Beforeigners"), Mohammed Nour Oklah och Peter Gantman.
 

Fler nordiska projekt har visats upp

 
Netflix fortsätter att investera i Norden genom flera spännande berättelser i olika genrer från regionen.
 
Under en presslunch i dag, på Netflix nya nordiska kontor i Stockholm, presenterades tre nya nordiska titlar med global premiär 2025. Förutom "Synden" visade man också upp danska långfilmen "Sult" skriven och regisserad av Ditte Hansen och Louise Mieritz. Dessutom blir det nya avsnitt av den norska tittarfavoriten "Home for Christmas" som utspelar sig fem år senare.
| 26 september 2024 15:15 |