Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juli 2024 | 16:00

Phoenix Parnevik om sin Hollywooddebut: "Har den minsta rollen i hela filmen"

Bioaktuell i "Sommartider" - och snart kan du se honom i en komedi med Nicole Richie.
Phoenix Parnevik om sin Hollywooddebut: "Har den minsta rollen i hela filmen"
 
Många känner redan till Phoenix Parnevik som son till golfstjärnan Jesper Parnevik. Kändisfamiljen har tidigare visat upp sitt liv i en realityserie på tv.
 
För Phoenix är dock drömmen att synas mer i rampljuset. Kan rollen som Gyllene Tiders legendariske trummis Micke Syd Andersson i bioaktuella "Sommartider" öppna nya dörrar? Tveklöst.
 
Men amerikansk biopublik har redan fått se Phoenix i en helt annan roll. Om de inte blinkade eller sträckte sig efter popcornen i fel stund, förstås. Den 22-årige svensken dök nämligen upp som "Partygoer" i komedin "Don't Tell Mom The Babysitter's Dead" i våras. Kända namn som June Squibb, Gus Kenworthy och Nicole Richie står med i rollistan.
 
Han fick rollen under inspelningen av "Sommartider" i Sverige, berättar Phoenix Parnevik i en intervju med MovieZine.
 
- Det är den minsta rollen i hela filmen.... Men jag fick en replik! Och i USA innebär det att man får sitt SAG Card (från Screen Actors Guild), då blir det mycket enklare att få större auditions. Så jag flög tillbaka till LA i fyra dagar, spelade in min replik och drog hem.
 
Förhoppningen är fler roller på film eller tv, och han är flitig med auditions på hemmaplan i Los Angeles.

- För mig har det också alltid varit en dröm att bli skådespelare, sedan jag var liten. Jag var bara väldigt blyg som liten, så det var svårt att få fram det. Men det är vad jag håller på med på heltid nu i Sverige och i LA, så det känns jättekul, säger Phoenix.
 
| 18 juli 2024 16:00 |