Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 juni 2024 | 14:50

Premiärdatum spikat för skräckmästarnas nya Stephen King-film

James Wan producerar rysaren "The Monkey" med premiär 2025.
Vi har tidigare skrivit om att skräckmästarna James Wan (”Saw”, ”Insidious”, ”The Conjuring”) producerar och Oz Perkins (” The Blackcoat’s Daughter”, ”I Am the Pretty Thing That Lives in the House”) regisserar den kommande filmatiseringen av Stephen Kings ”The Monkey”, mer känd i Sverige som "Den förskräckliga apan”.
 
Theo James (”White Lotus”) spelar huvudrollerna som två tvillingbröder. Efter att de hittar sin pappas gamla leksaksapa på vinden börjar människor att dö. De gör sig av med apan och går skilda vägar men flera år senare måste de återförenas när människor börjar dö igen.
 
I andra roller ser vi Tatiana Maslany (”She–Hulk: Attorney at Law”), Elijah Wood, Christian Convery (”Sweet Tooth”), Colin O’Brien (”Wonka”), Rohan Campbell (”Halloween Ends”) och Sarah Levy (”Schitt’s Creek”).
 
Nu skriver The Playlist att distributionsbolaget Neon meddelar att filmen får amerikansk biopremiär den 21 februari 2025. Detta innebär att fans knappt behöver vänta ett halvår efter premiären av Perkins emotsedda ”Longlegs” som har premiär 12 juli i år.
 
Wan, som skapat allt från ”Saw” till ”Insidious” och ”The Conjuring”, har tidigare uttalat sig om filmen:
 
- Stephen King är skräckgenrens gudfader. Han hade ett enormt inflytande på mig som barn och under hela min karriär och det har alltid varit en dröm att ge liv till en av hans berättelser. "Den förskräckliga apan” är en personlig favorit, med sin enkla, ikoniska och otroligt säljbara idé. Och jag kan inte föreställa mig någon bättre än ett visionärt och livslångt genrefan som Osgood för att göra detta.
 
Med tanke på att Perkins ”Longlegs” redan hyllats av kritiker så är förväntningarna redan höga på detta spännande projekt.
 
Ser du fram emot "The Monkey"?
| 22 juni 2024 14:50 |