Spel

Skribent

Alexander Svensson

29 juni 2024 | 22:45

Rockstar-grundaren avslöjar varför "GTA" och "Red Dead Redemption" aldrig blivit film

Spelfilmatiseringar må vara det nya heta, men en gång i tiden var det oerhört riskfyllt.
TV-spel är det nya heta i Hollywood, efter succéer på både live-action-fronten (“The Last of Us”, “Fallout”) och inom animerat (“Arcane”, “Super Mario Bros. Filmen”). Men trots det så är många av spelvärldens största titlar alltjämt utan film eller tv-serieadaption.
 
Dan Houser, medgrundare av Rockstar Games, studion som ligger bakom tunga titlar som “Grand Theft Auto” och “Red Dead Redemption” har i en ny intervju med The Ankler förklarat varför Rockstars spel, trots sin populäritet, inte blivit film.
 
"Grand Theft Auto" (minst lika känt under akronymen "GTA") är en av världens största spelserier. Det kommande sjätte spelet är sannolikt den mest hajpade speltitel på många år.
 
- De trodde att vi skulle vara bländade av ljuset och så var det inte. Vi hade vad vi ansåg var multi-miljard-dollar IP, och ekonomin var aldrig logisk. Risken var aldrig logisk. Förr i tiden var uppfattningen att spel blev dåliga filmer.
 
Kort sagt: man ville vårda sina titlar, och dåliga filmer är generellt sett ett kasst sätt att förvalta något på. Men nu är tiderna anorlunda, och Houser har lämnat Rockstar. Så vem vet, kanske kan vi få se en “Grand Theft Auto”-film eller en “Red Dead Redemption”-serie förr eller senare?
| 29 juni 2024 22:45 |