Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 september 2024 | 13:00

Rykte: Blizzard arbetar på ett actionspel i "Starcraft"-universumet

Det skriver speljournalisten Jason Schreier i sin nya bok "Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment".
Blizzard Entertainment är kanske mest kända för "Overwatch" och "World of Warcraft" idag, men en av deras största spelserier är utan tvekan strategispelen "Starcraft" – där marinsoldater kämpar mot de äckliga zerg-varelserna.
 
För ganska många år sedan hade de dock ett annorlunda projekt på gång, kallat "StarCraft: Ghost" till konsoler. Här skulle man i ett smygbaserat actionäventyr spela som en Ghost-agent, men spelet lades ner efter problem med utvecklingen år 2005.
 
De hade även ett spel under kodnamnet "Starcraft: Ares" på gång, som beskrevs som en förstapersonsskjutare likt "Battlefield"-serien. Även det lades ned.
 
 
Nu berättar dock Bloomberg-journalisten Jason Schreier i sin nya bok "Play Nice: The Rise, Fall and Future of Blizzard Entertainment" som släpps den 8 oktober att stuudion har ett nytt "Starcraft"-spel på gång som beskrivs som ett actionbaserat skjutspel.
 
Utvecklingen av spelet ska ledas av Dan Hay, som tidigare var ansvarig för "Far Cry"-serien av Ubisoft.
 
- De flesta utvecklarna som arbetade med de tidigare projekten fick lämna studion, medan några tillsammans med Dan Hay fick vara kvar och jobba med ett nytt "Starcraft"-spel. Det kanske är dags att säga tredje gången gillt, säger han i den IGN-producerade Podcast Unlocked.
 
Jason Schreier menar att han inte vet om spelet fortfarande är under utveckling eller om det också har lagts ned, men det återstår att se.
 
| 27 september 2024 13:00 |