Film

Skribent

Andreas Samuelson

23 juli 2024 | 17:00

Madonna föreslog ändring i ”Deadpool & Wolverine” - "Det gjorde sekvensen bättre"

När Ryan Reynolds skulle be om lov att använda en av artistens låtar kom hon med förslag som ska ha gjort filmen ännu bättre.
”Deadpool”-filmerna har aldrig varit blyga för att använda sig av klassisk popmusik och nya ”Deadpool & Wolverine” är inget undantag. I en nyckelscen spelas Madonnas ”Like a Prayer”, något som huvudrollsinnehavaren Ryan Reynolds, som även producerat och skrivit manus, skrev in - utan att ha bett om lov att använda sången.
 
Därför påbörjades en inte helt omplacerad process för att få grönt ljus att inkludera 80-talshiten.
 
 
- Det innebar ett personligt besök hos Madonna, där vi visade Madonna sekvensen där "Like a Prayer" skulle användas, berättade regissören Shawn Levy i en intervju med Andy Cohen.
 
- Låt oss också inleda det med faktumet att Madonna inte licensierar låtar, särskilt den låten. Så det var en stor sak att be om det och definitivt en större sak att använda den. Vi gick över och träffade henne och visade hur den användes, och var och varför, fortsatte Reynolds.
 
Men det nervösa mötet ska ha gått bra då Madonna inte bara gav dem tillåtelse att använda sången men även förslag på hur.
 
- Hon kom med ett fantastiskt förslag. Hon såg på det, och jag skojar inte, hon sade "Ni borde göra så här, så här och så här.” Och för helvete, om hon inte hade helt rätt i det hon sade, säger Reynolds.
 
- Vi gick bokstavligen in i en ny inspelningssession inom 48 timmar för att göra ändringar efter de här förslagen. Det gjorde sekvensen bättre, avslutar Levy.
 
Se intervjun nedan:
 
 
Hur ”Like a Prayer”-sekvensen ser ut kan ni se imorgon när ”Deadpool & Wolverine” har premiär.
| 23 juli 2024 17:00 |