Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 september 2024 | 10:23

Så mycket kostar Playstation 5 Pro i Sverige - dyrare än i USA

Var redo att plocka fram plånboken om du är sugen på en uppgraderad spelupplevelse i höst.
För ett tag sedan avslöjade Sony sin konsol Playstation 5 Pro, som är en uppgraderad version som bjuder på bättre grafik och siktar på 60 bilder i sekunden.
 
Konsolen är uppgraderad på framförallt tre sätt – en uppgraderad grafikprocessor som erbjuder upp till 45 % snabbare rendering, avancerad ray tracing som ger bättre ljussättning och AI-driven uppskalning för skarpare grafik.
 
Playstation 5 Pro släpps den 7 november och nu har förbokningarna öppnat i Sverige. Med ett europeiskt riktpris på 800 euro (699 dollar i USA) har den stora frågan varit hur mycket den kommer kosta hos oss.
 
Svaret är att den kostar ungefär 10 500 kronor att köpa i Sverige, från butiker som Elgiganten, Webbhallen (redan fullbokad) och Netonnet.
 
Det släpps även en PS5 Pro Anniversary Edition, som kostar hela 14 500 kronor.
 
Sony har fått kritik för både det höga priset på konsolen och för att den saknar skivläsare, som kostar cirka 1500 kronor om du vill köpa den separat.
 
Några spel som är bekräftade att de kommer uppgraderas med PS5 Pro är "Assassin's Creed Shadows", "Alan Wake 2", "Marvel's Spider-Man 2", "Hogwarts Legacy", "Final Fantasy VII Rebirth" och "Gran Turismo 7".
 
| 26 september 2024 10:23 |