Film

Skribent

Alexander Svensson

29 september 2024 | 10:30

Saoirse Ronan sägs vara klar för Greta Gerwigs "Narnia"

Men vem spelar hon?
Greta Gerwig har länge pratat om att göra nyinspelningar av C.S Lewis “Narnia”-böcker åt Netflix, och nu kanske projektet äntligen börjar komma igång. Enligt World of Reel har nämligen Saoirse Ronan skrivit på för att spela en roll i projektet. Vilken karaktär det rör sig om är okänt, men det ska tydligen vara en biroll.
 
Det här blir inte Saoirse Ronans första projekt ihop med Greta Gerwig, då hon spelat huvudroller i såväl “Lady Bird” och “Little Women”. Just nu är Ronan aktuell med krigsfilmen “Blitz”. Det här är inte heller första gången Ronan närmar sig en fantasyfilm: hon var en gång i tiden aktuell för en roll i “The Hobbit”, baserad på en bok av J.R.R. Tolkien som i verkligheten var nära vän med C.S. Lewis. Ronan berättade för Total Film i somras:
 
- Jag skulle ha varit en alv. Men de skrev om rollen, hursomhelst. Hon skulle ha varit lite yngre. Det var ett val mellan “Hanna” och “The Hobbit”. Och jag valde “Hanna”...
 
Förhoppningsvis kommer ingenting emellan Saoirse Ronan och “Narnia”. Personligen hade jag gärna sett hennes tolkning av Vita Häxan. "Narnia" handlar om en magisk värld separat från vår egen, och de barn som reser dit genom magiska portaler för att rädda den från mörka hot och faror.
| 29 september 2024 10:30 |