Serie

Skribent

Alexander Svensson

1 december 2023 | 18:30

Säsong 2 av "House of the Dragon" utlovar eld och blod med nya posters

Dessutom utlovar HBO en eldig och blodig första titt på nya säsongen under morgondagen.
Efter att “Game of Thrones” avslutades till minst sagt blandad respons från fansen så tvivlade många på att publikintresset för George RR Martins fantasyvärld skulle hålla i sig. “House of the Dragon” är prequel-spinoffen som visade att alla sådana misstankar var helt fel, och nu är den snart tillbaka med en andra säsong.
 
Den andra säsongen kommer att få premiär under sommaren 2024, men HBO drar igång PR-maskinen redan nu, med två färska posters som visar de konkurrerande drottningarna (och före detta barndomsvännerna) Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) och Alicent Hightower (Olivia Cooke). Se dem här nedan:
 
 
 
HBO utlovar även en första titt på den nya säsongen under morgondagen ("med eld och blod"). Gissningsvis sker det i samband med HBOs panel på brasilianska comic-con-eventet CCPX. Panelen börjar vid 18:00, och här på MovieZine kommer vi självklart att rapportera om vad som visas.
 
“House of the Dragon”, som följer en maktkamp om Järntronen inom den härskande Targaryen-dynastin, var för övrigt en av få storproduktioner som inte hejdades av årets stora strejk i Hollywood, utan kunde köra på som vanligt med inspelningarna tack vare att man fiffigt nog hade skådespelarkontrakt knutna till det icke-strejkande brittiska skådespelarfacket istället för det amerikanska.
| 1 december 2023 18:30 |