Serie

Skribent

Alexander Svensson

5 juni 2024 | 21:30

Säsong 2 av "The Last of Us" blir kortare än den första

Men säsong 3 kan bli riktigt maffig.
The Last of Us” blev ett jättefenomen efter att första säsongen släpptes förra året, och nu väntar fans ivrigt på fortsättningen i den kommande andra säsongen. Serien, som utspelar i sig i en svampdriven zombieapokalyps, följer den moraliskt tänjbare lunsen Joel som får i uppdrag att eskortera och beskydda föräldralösa tonåringen Ellie, som tros vara nyckeln till att rädda världen.
 
Den första säsongen baserades på spelet med samma namn, och säsong 2 ska adaptera spel nummer två… eller åtminstone en del av det. I en ny intervju med Deadline har seriens skapare Craig Mazin och Neil Druckmann avslöjat att spelet “The Last of Us Part 2” är för stort för en säsong, och att man därmed får dela upp det över flera säsonger. Följden blev att den nya säsongen bara har sju avsnitt, och därmed är kortare än säsong 1, som hade nio stycken. Mazin förklarar:
 
Pedro Pascal och Bella Ramsey som Joel och Ellie i "The Last of Us".
 
- Det finns mycket mer material i Part II än i det första spelet, så vad vi var tvugna att göra var att klura ut hur vi skulle berätta berättelsen över flera säsonger. När man gör det letar man efter naturliga brytpunkter, och i den här säsongen kändes det som att den brytpunkten kom efter sju avsnitt.
 
Men efter regn kommer solsken, och säsong 3 väntas enligt Mazin bli riktigt maffig, men inte ens med två säsonger till kan man berätta hela berättelsen:
 
"Buuu jag är ett svampmonster!"
 
- Vi tror inte att vi kommer kunna berätta berättelsen ens med två säsonger till, eftersom vi tar vår tid och utforskar intressanta sidospår, vilket vi delvis gjorde i säsong 1 också. Vi tror att det är nästan helt säkert att - givet att folk fortsätter titta och vi kan fortsätta göra tv - att säsong 3 blir mycket större. Och dessutom att berättelsen kan behöva en säsong 4.
 
Säsong 2 av “The Last of Us” har Pedro Pascal och Bella Ramsey i huvudrollerna, och de får sällskap av bland andra Kaitlyn Dever och Jeffrey Wright. Inspelningen pågår för fullt, och säsongen väntas ha premiär nästa år.
| 5 juni 2024 21:30 |