Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 maj 2024 | 09:50

Scarlett Johansson "chockad och arg" sedan OpenAI stal hennes röst

Skådespelerskan hade redan tackat nej till att låna ut sin röst till ChatGPT. Då tog de en snarlik.
Har du också drömt om att snacka med en AI som låter precis som Scarlett Johansson i filmen "Her"? Dröm vidare.
 
OpenAI försökte sig på något liknande för en ny uppgradering av omtalade ChatGPT. Tills Scarlett Johansson hörde resultatet och krävde att det skulle stoppas. Den nya rösten för AI-assistenten Sky lät för lik hennes. Till saken hör att OpenAI:s VD Sam Altman hade erbjudit henne att låna ut sin röst, och hon tackade nej, skriver Variety.
 
- När jag hörde demot som hade släppts blev jag chockad, arg och kunde inte tro att Mr. Altman skulle hitta en röst som var så kusligt likt min egen. Varken mina närmaste vänner eller nyhetsmedier kunde höra skillnaden, säger Johansson.
 
- Mr. Altman insinuerade till och med likheten med att twittra ordet "her" - en referens till filmen där jag ger röst åt ett chattsystem, Samantha, som formar en intim relation med en människa.
 
OpenAI och Sam Altman kommenterar med att "rösten till Sky tillhör inte Scarlett Johansson och skulle inte efterlikna hennes". De påstår att det är en annan skådespelerska som använder sin naturliga röst. Men "av respekt för Scarlett Johansson" har man valt att pausa Sky och hennes (kontroversiella?) röst.
 
| 21 maj 2024 09:50 |