Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 19:30

Se "115" - ny svensk skräckkortfilm om onlinedejting

Bröderna André och Vito Gogola har släppt en kortfilm om farorna med att dejta på nätet.
En intressant skräck-kortfilm från två nya svenska filmskapare har landat på Youtube i dagarna. Filmen är sju minuter lång och skapad av André och Vito Gogola, som gjort ett flertal kortfilmer tillsammans tidigare, bland annat “Grabbar som bryter”, som uppmärksammades i svensk media när den släpptes. De har också turnerat runt på internationella festivaler med sina andra filmer, “Ren” och “Borders”.
 
Nu är de alltså aktuella med en ny film, en skräckis med titeln “115”. Handlingen kretsar kring en ung amerikansk kille som kommit till Sverige och börjar online-dejta. Han hittar vad han tror är den perfekta tjejen, men när de väl möts så visar det sig att hon är allt annat än perfekt…
 
Rollerna i “115” görs av Philip Juhlin, Agnes Sandberg och Ella Ganslandt.
 
Vito och André Gogola (foto: Mattias Almqvist).
 
Vito Gogola har uttalat sig om filmens story:
 
”I modern dejting tampas många med en känsla av utbytbarhet och sårbarhet när det kommer till dejtingappar. Dels presenteras vi med en uppsjö av personer att bläddra bland, samtidigt som vi vet väldigt lite om personen vi stämt träff med. Det finns fördelar med det, men också en utsatthet. Samtidigt tycker jag mig se en viss utbredd ensamhet och frustration över att hitta ’den rätta’ mitt i all denna valfrihet. Det var det vi ville utforska, fast i ett uppskruvat skräckfilmsformat.”
 
“115” finns nu att se på Gogolabrödernas Youtube-kanal Gogola Brothers. Härnäst hoppas bröderna kunna göra sin första långfilm.
 
| 22 juli 2024 19:30 |