Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 juli 2024 | 18:30

Glen Powell hyllar döda ”Twister”-stjärnan Bill Paxton - ”Omöjligt att fylla hans skor”

Stjärnan från bioaktuella ”Twisters” hyllar i ett sociala medier-inlägg Paxton, hans framlidne vän och stjärnan från föregångaren ”Twister”.
”Twisters”, uppföljaren till 90-talsklassikern ”Twister”, regerar på biograferna. På svenska biotoppen tog den sig snabbt upp till andraplats och den har redan spelat in över 123 miljoner dollar.
 
 
I den här omgången av tornados spelar Glen Powell huvudrollen och han passade på att hylla Bill Paxton, den framlidne stjärnan från originalfilmen.
 
"När vi släpper ”Twisters” i världen idag, ville jag bara se upp mot himlen och lyfta hatten för legenden som är Bill Paxton. En fantastisk vän till mig som såg poesi i världen. Hans skor är omöjliga att fylla, men det livet handlar ändå om att jaga det största", skrev han i en tweet på X.
 
Se inlägget nedan:
 
 
 
Paxton, som blev känd via filmer som ”Aliens”, ”Apollo 13” och ”Titanic”, avled 61 år gammal av en stroke efter en hjärtoperation. Hans vänskap med Powell inleddes när de spelade mot varandra i filmen "Red Wing" (2013).
 
Powell har tidigare pratat om relationen med Paxton i bland annat Stephen Colberts talkshow där han berättade att de blev nära när de filmade tillsammans, att han var passionerad över vädret och delade med sig av rymdfakta han lärde sig under ”Apollo 13” när Powell skulle spela in ”Hidden Figures”, skriver Comic Sands. Han lärde sig också ett användbart skådespelartrick av Paxton:
 
- Som skådespelare måste du ibland filma utomhus, och du står och kisar. Han lärde mig tricket att om du blundar och tittar upp mot solen, värmer den dina ögon, och du kan öppna dem igen. Jag använde det tricket hela min karriär sedan jag träffade Bill. Och på ”Twisters” kände jag verkligen att varje gång jag blundade fick jag tänka på Bill, vilket var fantastiskt.
 
Se trailern till ”Red Wing” nedan:
 
| 22 juli 2024 18:30 |