Film

Skribent

Andreas Samuelson

19 juni 2024 | 19:00

Se trailern till Silvana Imams nya film - spelar huvudrollen i ”årets norska Pride-film”

Den populära rapparen gör sin andra filmroll i norska kärleksdramat ”Eksplosjoner i hjertet”.
Silvana Imam blev under 2010-talet en av Sveriges största artsiter och populäraste rappare. 2017 kom dokumentären ”Silvana - Väck mig när ni vaknat” och 2022 gjorde hon spelfilmsdebut med huvudrollen som kriminell i thrillern ”Dogborn”. Hon fick fint mottagande av kritiker och framgången verkar ha gett blodad tand.
 
Nu fortsätter hon filmkarriären med ena huvudrollen i norska kärleksdramat ”Eksplosjoner i hjertet”. Där spelar hon Nilo som möter och förälskar sig i Billy (Vic Carmen Sonne, ”Flickan med nålen”) på ett rave. Men kvinnornas relation hotas av att den monogama Billy upptäcker att Nilo redan har en parter - och dessutom dejtar flera andra.
 
Filmen är skriven och regisserad av långfilmsdebuterande Yenni Lee, baserad på hennes kortfilm med samma namn. Filmen har redan fått lovande recensioner av norska filmkritiker, bland annat NRK Filmpolitiet som kallar den ”perfekt som årets norska Pride-film” och Filmpolitiet som säger att filmen är ”en nära och innerlig berättelse tillagd till ett somrigt Oslo”.
 
Filmen har norsk biopremiär den 21 juni. Återstår att se när den kommer till Sverige men inför Stockholm Pride hade ju passat bra.
 
Se trailern nedan:
 
| 19 juni 2024 19:00 |