Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 juli 2024 | 18:00

Senaste Hollywood-bråket: Russell Crowe vs Dakota och Don Johnson

Det är inte sällan det stormar kring Russell Crowe och nu har han skapat sig en fiende i Don Johnson efter att ha kritiserat dottern Dakota.
Dakota Johnson skapade smärre rubriker när hon uttalade sig om superhjältefloppen ”Madame Web” och menade att filmen blev något annat under produktionen. I ett uttalande sade hon att filmer inte bör göras av ”nummer och algoritmer” och publiken kan ”känna av skitsnack”.
 
Kommentaren gick inte hem hos sällan blyga Russell Crowe, själv veteran av genren från bland annat "Man of Steel" och ”Thor: Love and Thunder”.
 
- Du säger att du tackade ja till en Marvel-film och något jävla universum för seriefigurer och att du inte fick tillräckligt med patos? Det är en gigantisk maskin, och de gör filmer av en viss storlek. Det är jobb. Du vet, här är din roll, spela rollen. Om du förväntar dig att detta ska vara någon slags livsavgörande händelse, tror jag att du är här av fel anledningar, röt den nyzeeländske Oscarsvinnaren.
 
Dakota Johnson i "Madame Web".
 
Detta uppskattades dock inte av Dakotas pappa, gamla ”Miami Vice”-stjärnan Don Johnson som ska ha sett rött efter Crowes påhopp. Radar Online skriver att en källa berättar hur Johnson Senior inte tänker acceptera den verbala slakten av hans dotter.
 
- Don skulle inte vilja något hellre än att ge Russell ett slag som han sent kommer att glömma. Men Don har alltid varit en älskare, inte en fighter. Så allt han kan göra för att ta Russell ner ett steg eller tre är att använda sitt inflytande för att ta itu med Crowe. Ingen förolämpar hans älskling Dakota och kommer undan med det, säger källan.
 
Hur det lilla kriget utvecklar sig blir spännande att se men Crowe är knappast den som ber om ursäkt i första taget.
| 24 juli 2024 18:00 |