exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2024 | 21:30

Shawn Levys "Star Wars" kommer inte bli barnförbjuden som "Deadpool & Wolverine"

"Vi har en historia som känns väldigt inspirerande."
Regissören Shawn Levy är snart aktuell med ”Deadpool & Wolverine”, den första filmen i MCU som får hög åldersgräns på grund av blod, våld och svordomar.
 
Under en pressdag i London passade jag på att fråga Levy om ett annat kommande projekt i ett närliggande universum. Bara nyligen fick vi goda nyheter från en galax långt, långt borta, om att Levys planerade Star Wars-äventyr har hittat en manusförfattare. Han verkar pepp när filmen kommer på tal och jag frågar hur det går:
 
- Det går framåt! Jag undrade just när världen skulle få veta vem som skriver filmen. Jonathan Tropper och jag har jobbat ihop på flera projekt genom åren, senast ”The Adam Project”. Vi har en historia som känns väldigt inspirerande och jag tror att om vi får till manus rätt, så kan det bli en väldigt spännande film. En som jag verkligen ser fram emot att göra.
 
Vad Levys Star Wars-film ska handla om är ännu inte känt, men han har tidigare sagt att Kathleen Kennedy vill ha hans speciella ton och perspektiv. Shawn Levy är känd för häftiga, familjevänliga äventyr med stora specialeffekter och större hjärta - även om han nu gör sin mest brutala film med ”Deadpool & Wolverine”.
 
Så, skulle han kunna tänka sig något lika våldsamt och barnförbjudet i Star Wars-universumet?
 
- Jag vill inte skrämma iväg Kathy Kennedy och Lucasfilm-teamet på det viset. Jag är bara tacksam att vi fick tänja på gränserna här i MCU, och det är väldigt roligt att få göra det. Jag vet faktiskt inte vad jag regisserar härnäst, säger Levy.
 
En längre intervju med Shawn Levy publiceras inom kort. ”Deadpool & Wolverine” får svensk premiär 24 juli.
| 11 juli 2024 21:30 |