Film

Skribent

Alexander Svensson

11 juli 2024 | 20:00

Patrick Stewarts nya roll - en yxa i Netflix nästa fantasyserie

Dessutom ska självaste Michael Bay eventuellt göra debut som tv-regissör i den nya serien.
Netflix har som bekant lagt ner “Shadow & Bone”, och “The Witcher” närmar sig sitt slut. Därmed behövs det en ny fantasysatsning för streamingjätten, och nu har man valt att satsa på en adaption av serietidningen “Barbaric”.
 
“Barbaric” följer en barbar (oväntat) vid namn Owen, som efter ett liv i det besinningslösa våldets tecken nu blivit tvingad att göra gott och hjälpa alla han stöter på. Till hjälp har han en talande yxa som fungerar som hans moraliska kompass. Serietidningen skapades av Michael Moreci och Nathan Gooden, och gavs ut för första gången 2021.
 
Sam Claflin (“Daisy Jones and the Six”) ska spela Owen, och ingen mindre än självaste Patrick Stewart kommer göra rösten till yxan. Kan det bli hans skarpaste roll hittills?
 
Michael Bay har länge varit en av Hollywoods mest explosiva filmskapare. Nu tar han steget till tv-serievärlden.
 
Inte nog med talangen framför kameran: det talas även om att blockbusterregissören Michael Bay förhandlar om att regissera avsnitt i serien. Blir det verklighet skulle det innebära att Bay gör debut som tv-regissör, vilket blir spännande. 
 
Det här låter som ett projekt med potential att bli både kul och storslaget, och kan kanske bli den fantasyhit som Netflix letar efter. Det finns i nuläget inga offentliga datum för varken premiär eller inspelning.
| 11 juli 2024 20:00 |