Film

Skribent

Alexander Svensson

5 augusti 2024 | 21:15

Showrunnern bekräftar - "House of the Dragon" blir fyra säsonger lång

Ryan Condal passar på att snacka lite om vad vi kan vänta oss från säsong 3 också (det blir fler båtar!).
House of the Dragon” avslutade precis sin andra säsong, utan buller och bång. Showrunnern Ryan Condal har självklart gett sig ut och snackat med media efteråt, och avslöjat lite om seriens framtid. Bland annat är han rätt säker på att det totala antalet säsonger kommer att bli fyra, vilket han avslöjar när The Hollywood Reporter frågar honom om vi kommer få fem säsonger:
 
 
- Nej, jag tror att det blir fyra.
 
Condal passar också på att avslöja lite om den kommande tredje säsongen, som han tror kommer bli åtta avsnitt lång, i likhet med säsong 2. Den börjar spela in tidigt nästa år (så premiären är sannolikt 2026, särskilt med tanke på att vi redan har en Westeros-serie, “The Knight of the Seven Kingdoms”, med bekräftad premiär 2025). Säsong 3 kommer också att innehålla ett av fansen efterlängtat slag, sjöslaget vid The Gullet, som man byggde upp för i sista avsnittet av säsong 2.
 
Några av de finaste båtarna i "House of the Dragon". I nästa säsong blir de sannolikt kaffeved.
 
- Vi bygger upp för ett event som kommer hända väldigt snart i berättelsen, och det borde bli det största vi gjort. Vi ville ha tid och utrymme att göra det på en nivå som kommer göra fansen taggade och tillfredsställda på det vis de förtjänar. Vi ville också bygga upp en förväntan på det. Så jag ber om ursäkt för väntan men… med det team vi har så kommer vi att sätta ihop en jättevinst med slaget i The Gullet.
 
Skepp och hoj för “House of the Dragon” med andra ord - Ryan Condal och gänget är tillbaka med båtar och drakar 2026.
| 5 augusti 2024 21:15 |