Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 augusti 2024 | 16:00

Sista chansen! Ang Lees hyllade krigsdrama lämnar Netflix imorgon

Både sevärt och tänkvärt med stjärnor som Vin Diesel och Kristen Stewart i ensemblen.
På jakt efter en riktigt bra krigsfilm eller ett starkt drama du kan ha missat? Spana in ”Billy Lynn's Long Halftime Walk” (2016) på Netflix, men gör det snart - imorgon är sista dagen då filmen ligger uppe.
 
Ang Lee (”Brokeback Mountain”) har regisserat ett krigsdrama med fokus på 19-årige Billy Lynn, en av soldaterna som återvänder hem och firas efter strider i Irak. Genom tillbakablickar får vi se vilka hemskheter som han och de andra har varit med om.
 
Joe Alwyn spelar titelrollen, och i den späckade rollistan finns också Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Steve Martin, Chris Tucker och Vin Diesel.
 
Trots stor Oscarsbuzz på förhand lyckades inte den här filmen nå hela vägen. De stora priserna uteblev, och Billy Lynn fick inte ens vadnra in på svenska biodukar. Men MovieZines recensent Annika Andersson var mycket positiv och delade ut en 4:a i betyg:
 
”Mästerregissören Ang Lee är tillbaka med förstoringsglaset över ett stycke USA-historia år 2004, där det allra heligaste i amerikansk kultur - Thanksgiving, kändisskap och storslagen tv-underhållning - står i stark kontrast mot den råa verkligheten som skapat hjältarna."
 
Hon tillägger: "Även om jag kanske inte tycker denna film toppar hans tidigare mästerverk, är den fortfarande ett måste för filmälskare. Se, njut, och ta hem att fundera över!"
 
Tisdag 6 augusti är alltså sista dagen att streama ”Billy Lynn's Long Halftime Walk” på Netflix.
 
| 5 augusti 2024 16:00 |