Spel

Skribent

Viktor Eriksson

10 september 2024 | 14:30

Sony storsatsar på “Astro Bot” – släpper gratis innehåll till spelet

Sony-chefen säger att det är viktigt att företaget nu satsar bredare och på familjemarknaden.
Sony tycks väldigt måna om att vi ska glömma att “Concord” är ett av spelvärldens största misslyckanden någonsin och istället fokusera på att “Astro Bot” är årets bästa spel hittills, i alla fall sett till betygen från kritikerna.
 
– Astro är väldigt, väldigt viktigt för Playstation, säger Sony Interative Entertainments VD Herman Hulst i samtal med den officiella Playstation-podcasten.
 
– Det är otroligt att ett så litet team kunnat leverera ett så stort spel, det har verkligen blivit ett fantastiskt spel på egen hand och ett firande av allt som är Playstation.
 
Spelets regissör Nicholas Doucet har också avslöjat i en intervju med Quest Daily att “Astro Bot” kommer att få ett kostnadsfritt nedladdningsbart tillägg senare i år. Tillägget ska fokusera på speedrunning, vilket är när man försöker klara av ett spel så snabbt som möjligt.
 
“Astro Bot” kommer även utökas med fler cameorobotar att rädda och utöver det jobbar teamet på banor och innehåll som ska kännas mer “leksaksaktiga” och passa alla typer av spelare.
 
På många sätt skiljer sig “Astro Bot” från Sonys egna studios senaste spel, som karaktäriserats av påkostade actionspel i tredjeperson. Men i framtiden kan företaget komma att satsa på en bredare marknad. 
 
– Det är väldigt att Playstations studios utvecklar spel i olika genrer och det är väldigt viktigt att vi fokuserar på familjemarknaden, säger Herman Hulst. 
| 10 september 2024 14:30 |