Det finns mängder av spel baserade på filmer där skådespelare återvänder till sina roller (tänk "Sagan om Ringen"-spel), eller titlar där kända röster hörs prata som spelkaraktärer (Mark Hamill som Jokern i "Arkham Asylum"-spelen).
Något lite annorlunda som har blivit allt mer vanligt de senaste åren är när skådespelarna faktiskt lånar ut sitt ansikte till spelen, precis som om de medverkade i en film eller tv-serie.
Här är tio spel där skådespelare har lånat ut sitt ansikte och sin röst till en roll i ett spel.
Keanu Reeves i "Cyberpunk 2077"
När "The Matrix"- och "John Wick"-skådisen Keanu Reeves kom upp på scen under Microsofts presskonferens på spelmässan E3 2019 och kallade publiken för "breathtaking" i samband med att "Cyberpunk 2077" visades upp skapades spelhistoria (och en del memes). I den kommande expansionen kommer vi även att få se Idris Elba i en roll.
I spelet syns han som ett digitalt spöke av rockmusikern Johnny Silverhand, som gäckar spelaren under äventyrets gång med samtal och hans minnen. En kul detalj är att det svenska bandet Refused har gjort låtar till det fiktiva bandet SAMURAI, vilket gör att det är sångaren Dennis Lyxzén vi hör när Johnny Silverhand sjunger.
Jean Reno i "Onimusha 3: Demon Siege"
I den här bortglömda gamla pärlan från 2004 har den franska skådespelaren Jean Reno, som vi sett i filmer som "Léon: The Professional" och "Godzilla", lånat ut sitt ansikte till den franska officeraren Jaques Blanc som skickas tillbaka i tiden för att hjälpa en samuraj att besegra en ondskefull demonarmé.
Enligt en intervju med utvecklare på Capcom ska valet av skådespelare och att spelet delvis utspelar sig i Paris ha att göra med att de ville tilltala en västerländsk publik, vilket väl gick skapligt bra med tanke på att spelet sålde i cirka 1,5 miljoner exemplar.
Det udda med den här rollen är att Jean Reno faktiskt bara har lånat ut sitt ansikte, vilket innebär att någon helt annan dubbar honom på engelska (Paul Mercier, känd som Leon i "Resident Evil 4"). Dock hörs han i den franska dubbningen av spelet.
Norman Reedus och gänget i "Death Stranding"
Redan 2015 fick vi höra "24"-skådespelaren Kiefer Sutherland som Snake i "Metal Gear Solid V: Phantom Pain" av spelskaparen Hideo Kojima, men det var bara en försmak på den stjärnspäckade rollistan han skulle bjuda på i "Death Stranding" från 2019.
I det postapokalyptiska äventyret ser vi "The Walking Dead"-skådespelaren Norman Reedus som Sam Porter Bridges, som får i uppdrag att resa genom ett sargat USA för att förena nationen igen. Innan dess var det till och med tänkt att han skulle spela huvudrollen i det nedlagda "Silent Hills" av Hideo Kojima och filmregissören Guillermo del Toro.
Andra stora skådespelare som dyker upp i spelet är danska Mads Mikkelsen som skurken Cliff, Léa Seydoux ("The French Dispatch", "No Time to Die") som Fragile, Margaret Qualley ("Maid", "The Leftovers") som Mama, Tommie Earl Jenkins ("Wednesday") som Die Hardman, Lindsay Wagner ("Bionic Woman") som Bridget och regissörerna Guillermo del Toro och Nicolas Winding Refn.
Rami Malek i "Until Dawn"
Innan Rami Malek slog igenom rejält i filmer som "No Time to Die" och "Bohemian Rhapsody" kunde vi se honom som huvudrollen i tv-serien "Mr. Robot" och biroller i "The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2" och "The Pacific".
2015 dök han dock även upp som en av karaktärerna i skräckspelet "Until Dawn" av Supermassive Games, som på senare dar har gjort sig kända för sina "The Dark Pictures"-spel.
"Until Dawn" handlar om ett gäng unga vuxna som ger sig ut på till en fjällstuga för att festa, vilket på typiskt skräckmanér dock snabbt förvandlas till en fruktansvärd mardröm. I spelet ser vi Rami Malek som en av de spelbara karaktärerna Joshua Washington, som bjuder in sina vänner till stugan ett år efter att hans tvillingsystrar försvann. I spelet ser vi även Hayden Panettiere ("Heroes") och svenska Peter Stormare.
Willem Dafoe och Elliot Page i "Beyond: Two Souls"
Efter framgångarna med "Fahrenheit" och "Heavy Rain" satsade den franska spelstudion Quantic Dream stort på sina skådespelare i spelet "Beyond: Two Souls" från 2013, där vi ser Elliot Page ("Juno", "The Umbrella Academy") i huvudrollen och Willem Dafoe ("Spider-Man", "The Lighthouse") i en biroll.
Spelet handlar om Jodie Holmes som är sammanlänkad med en övernaturlig varelse kallad Aiden, som gett henne övernaturliga krafter och en tufft uppväxt. Willem Dafoe ser vi som forskaren Nathan Dawkins hos Department of Paranormal Activity, som fungerar lite som en fadersfigur till Jodie.
I det senare spelet "Detroit: Become Human" av Quantic Dream fick vi se Valorie Curry ("Veronica Mars", "The Boys"), Bryan Dechart ("Jane by Design") och Jesse Williams ("The Cabin in the Woods") i huvudrollerna.
Kit Harington i "Call of Duty: Infinite Warfare"
I krigsspelet "Call of Duty: Infinite Warfare" från 2016, mitt under "Game of Thrones" storhetstid, fick vi se Kit Harington som skurken Salen Kotch, en hänsynslös ledare som i framtiden startar krig mot United Nations Space Alliance.
I en intervju med sajten Gamespot säger Harington att det inte fanns något att diskutera när han blev till frågad om rollen, då han är "något av en rymdfantast" och att han blev peppad över att få spela skurk för första gången.
Jon Snow är inte den enda som dykt upp i "Call of Duty"-serien, då vi även sett Kevin Spacey ("House of Cards") som skurk i "Call of Duty: Advanced Warfare", Jeff Goldblum i zombieläget i "Call of Duty: Black Ops 3" och Dominic Monaghan som nazist i "Call Of Duty: Vanguard".
Martin Sheen i "Mass Effect"-serien
Martin Sheen är kanske mest känd för sin roll i den hyllade "Apocalypse Now" från 1970 eller sin roll i "The West Wing", men har även dykt upp i spelen "Mass Effect 2" och "Mass Effect 3" som den mystiske The Illusive Man.
Efter att Shepard blir dödad efter att hans skepp blir anfallet plockar Illusive Man upp hans lik, för att med sin organisation Cerberus återuppliva honom. Karaktärens riktiga namn och bakgrund är sedan länge bortglömt, men vi vet att hans motiv är att få mänskligheten att resa sig över alla andra raser i galaxen.
Karaktären fick många fans när det begav sig för den mystiska och stämningsfulla tolkningen av karaktären. "Mass Effect"-trilogin har sålt i över 14 miljoner exemplar, så Martin Sheen borde helt klart återvända till spelbranschen.
Carrie-Anne Moss i "Horizon Forbidden West"
I både "Horizon Zero Dawn" och uppföljaren "Horizon Forbidden West" ser vi Ashly Bursch ("Mythic Quest") i huvudrollen som äventyraren Aloy som måste utforska det postapokalyptiska landskapet för att stoppa de ondsinta maskinvarelserna.
I det andra spelet dök dock den mystiska karaktären Tilda van der Meer upp som har en till en början oklar koppling till planetens förflutna, som spelas av ingen mindre än "The Matrix"-stjärnan Carrie-Anne Moss.
I serien ser vi även Lance Reddick ("The Wire", "Resident Evil") som skurken Sylens och Angela Bassett ("Black Panther") som Regalla.
Hedersomnämnanden
Det var de åtta kanske största skådespelarna som dykt upp i populära spel, men det är långt ifrån alla tillfällen då det hänt.
I det stjärnspäckade "Death Stranding" dyker till exempel programledaren Conan O'Brien upp i en kort scen. Det är inte lika konstigt som det låter, då han faktiskt har programpunkten "Clueless Gamer" i sin tv-serie, där han förvirrat spelar olika stora spel.
I "Saints Row: The Third dyker Burt Reynolds upp, i "Crackdown 3" spelar "Brooklyn-Nine-Nine"-skådisen Terry Crews huvudrollen och "Grand Theft Auto: Vice City Stories" får vi till och med höra artisten Phil Collins framträda med sin hitlåt "In the Air Tonight".
En av de märkligaste rollerna måste nog dock vara "Friends"-stjärnan Matthew Perry, som var ett så stort fan av "Fallout 3" att han blev erbjuden en roll som karaktären Benny (se bild) i "Fallout: New Vegas".
Vad tycker du om att skådespelare från filmer och tv-serier dyker upp i spel? Förhöjer eller sänker det upplevelsen?