Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 september 2024 | 08:57

Spielberg och Apatow tar sig an ”Cola Wars” - om läskjättarnas krig på 80-talet

Coke eller Pepsi?
Filmer och tv-serier om amerikanska entreprenörer är på modet. Vi har sett skor krängas i ”Air” med Ben Affleck, flingor ätas i Jerry Seinfelds ”Unfrosted” och mobiljättar komma och gå i ”Blackberry” - det här bara det senaste året.
 
Snart är det dags att bevittna två läskgiganter som slogs om törstiga kunder under 1980-talet. Pepsi seglade upp som en utmanare till väletablerade Coca-Cola och försökte stjäla åt sig förstaplatsen (och ungdomarnas pengar) med trendiga reklamfilmer och artist-samarbeten.
 
Det här läskande kriget ska nu skildras i en film med titeln ”Cola Wars”, som har lockat till sig två stora namn. Deadline skriver att Judd Apatow, känd för komedier som ”Trainwreck” och ”På smällen”, ska regissera. Självaste Steven Spielberg är ombord som producent.
 
Sony har betalat 1,5 miljoner dollar för rättigheterna till den här idén. Manuset till "Cola Wars" skrivs av Jason Shuman (“Acapulco”) och Ben Queen (“Bilar 3”). Jason Shuman föredrar tydligen Pepsi medan Ben Queen är en Coca-Cola-snubbe.
| 12 september 2024 08:57 |