Serie

Skribent

Viktor Eriksson

10 oktober 2024 | 20:30

Detta är det bästa tv-serieavsnittet någonsin – enligt IMDB

Över 230 000 personer har röstat.
Sajten Episode Hive har uppmärksammat att filmsajten IMDB:s användare bara har givit det maximala snittbetyget 10 av 10 till ett enda avsnitt av en tv-serie, “Breaking Bad”-avsnittet "Ozymandias".
 
Avsnittet som hade premiär under 2013 är det 14:e avsnittet i "Breaking Bads" femte och sista säsong. I skrivande stund har avsnittet snittbetyget 10,0 av 10 baserat på över 229 000 röster.
 
"Ozymandias" har tidigare hyllats i flera andra sammanhang och brukar återkommande klassas som både ett av de bästa "Breaking Bad"-avsnitten, såväl som ett av de bästa tv-serie-avsnitten någonsin. 
 
Avsnittet skrevs av "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligan och Moira Walley-Beckett och regisserades av Rian Johnson (“The Last Jedi”), som händelsevis också regisserat “Breaking Bad”-avsnittet med lägst snittbetyg på IMDB, “The Fly” (7,9).
 
I "Ozymandias", som är ett av de sista avsnitten i hela serien, bevittnar Walter White hur hela hans imperium faller samman. Relationen med Hank når sitt tragiska slut. Jesse Pinkman blir tillfångatagen och White har en våldsam konfrontation med sin fru Skyler, varpå hon och deras son Walt Jr. tar avstånd från honom. I slutändan flyr Walter White och lämnar ruinerna av sitt gamla liv bakom sig.    
 
| 10 oktober 2024 20:30 |