Streamingtips

Skribent

Martin Persson

6 augusti 2024 | 09:00

Nu på SkyShowtime: Den episka berättelsen om reggaelegenden Bob Marley

”Get up step up!” Se filmen om musikikonen direkt från soffan.
Biopics om kända musiker är inget okänt nuförtiden, för bättre och sämre.
 
Vissa menar att det är en form av mjölkning och att konceptet blivit formalistiskt, medan jag uppskattat de flesta och tycker att man fått till en god balans mellan kär hyllning och välgjort drama.
 
En av de senaste på tur efter en mängd filmer om bland annat Leonard Bernstein, Whitney Houston och Amy Winehouse, blev filmen om reggaeikonen Bob Marley, en av 1970-talets största namn inom rocken och en klar favorit för många av oss.
 
”Bob Marley: One Love” är regisserad av Reinaldo Marcus Green. I rollen som Marley ser vi Kinglsey Ben-Adir och vid filmens början är han redan en lokalkändis i hemlandet Jamaica och står trots motstridigheter och hot mot sitt liv fast vid sina budskap och fred och brödraskap. Emellertid blir Bob Marley en internationell ikon och en av sin tids största artister, men stöter på motgångar kulturellt och inom kärlekslivet.
 
Erkänt bockar filmen av ganska många av boxarna inom sin genre, men det fantastiska skådespelet (både från Kinglsey och filmens biroller), den slående atmosfären och fotot och så klart det älskvärda soundtracket höjer filmen till skyarna. Är din favoritlåt ”One love”, ”Three little birds” eller ”Redemption song” ?  De är alla med och episkt integrerade i handlingen.
 
Värt att nämna är att alla inte blev fullt lika nöjda med filmen. Vår recensent Lucas Mass gav filmen ett ljummet betyg 2/5 och beskrev filmen som en som ”sitter på stödhjul genom alla dramatiska händelser istället för att ta riskerna som definierade artistens politiskt laddade karriär”. Må så vara, men utifrån vad filmen lyckas förmedla under sin speltid och dess storslagna proportioner tycker jag absolut att det är en bra film!
 
Se den nu på SkyShowtime och bedöm själva!
 
| 6 augusti 2024 09:00 |