Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

13 september 2024 | 06:00

Nytt på Viaplay: 2023 års största romcom - med två av de hetaste stjärnorna just nu

Oväntat stor succé för stjärnskotten Sydney Sweeney och Glen Powell.
Den romantiska komedin "Anyone But You" släpptes i slutet av 2023 och blev en så kallad "sleeper hit". Det innebär att filmen efter en svag premiärhelg lyckades stadigt dra in pengar under en längre period.
 
Globalt spelade filmen in $220 miljoner på en budget av $25 miljoner - inte dåligt för huvudrollsinnehavarna Sydney Sweeney och Glen Powell som spås bli den nya generationens stora Hollywoodskådisar. 
 
 
Som vi vet innebär inte mycket inspelade pengar att filmen i sig är bra eller sevärd, så vart hamnar "Anyone But You"? Filmen är löst baserad på Shakespeares "Much Ado About Nothing" och regisserad av Will Gluck ("Easy A", "Peter Rabbit" ). Vi följer Bea och Ben som efter en grym första dejt faller isär och av en slump springer på varandra på ett bröllop i Australien. De soliga stränderna och vackra vyerna verkar väcka något inom duon, men är det är hatkärlek eller kärlek på riktigt
 
Låter det som du redan har sett filmen? MovieZines recensent Katarina Emgård var inte så imponerad och delade ut en trist 2:a i sin recension. Hon skriver att "i likhet med ”No Hard Feelings” är ”Anyone but You” mer en kopia på halvvärdiga förlagor än välskrivna original och varken karaktärer eller humorn är särskilt uppdaterad."
 
Nåväl, nu finns årets stora romcom tillgäng för streaming på Viaplay. Har du inte tjänsten går filmen att hyra/köpa på exempelvis SF Anytime. 
 
 
Vad tycker du om "Anyone But you"? Dela gärna med dig. 
| 13 september 2024 06:00 |