Film

Skribent

Viktor Eriksson

15 juli 2024 | 13:30

Supersuccé för Nicolas Cages nya ockulta skräckis

Trots det har “Longlegs” fortfarande inte något premiärdatum i Sverige.
Filmåret tycks precis ha fått sin stora överraskningshit, skräckfilmen “Longlegs” med bland annat Maika Monroe och Nicolas Cage. Filmen drog in hela 22,6 miljoner dollar under sin första helg i USA, vilket är snudd på otroligt med tanke på att filmens budget ligger på cirka 10 miljoner. Den har alltså redan spelat in dubbla sin budget.
 
För att sätta det hela i ytterligare perspektiv så är det trendiga filmbolaget A24:s mest framgångsrika skräckfilm  “Hereditary” från 2018, som också kostade cirka 10 miljoner att göra och som spelade in 13,5 miljoner under sin premiärhelg. En fantastisk prestation även det men en som “Longlegs” alltså överträffar med över 10 miljoner dollar.
 
Själva filmen handlar om FBI-agenten Lee Harker (Maika Monroe) som får i uppdrag att hitta en occult seriemördare som hon inser att hon har en personlig koppling till. Den stora framgången till trots har "Longlegs" i dagsläget ändå inte fått något premiärdatum i Sverige. Vi hojtar till här på MovieZine så snart det händer.
 
| 15 juli 2024 13:30 |