Spel

Skribent

Viktor Eriksson

15 juli 2024 | 14:00

Nej, "Grand Theft Auto 6" kommer inte kosta att spela per timme - utgivaren dementerar rykte

Oro började spridas bland spelare efter att en gammal intervju uppdagats.
“Grand Theft Auto 6” är planerat att släppas under 2025 och i jakt på ytterligare detaljer om spelet så har sugna spelare börjat att granska gamla intervjuer. Flera spelare har då börjat oroa sig för att ett gammalt uttalande som Strauss Zelnick, vd för spelets utgivare Take-Two, gjort tyder på att "Grand Theft Auto 6" kan få en ny betalmodell, där du istället betalar per timme för att köra spelet.
 
– Vad gäller prissättningen för vilken underhållningsegendom som helst är algoritmen i princip värdet av den förväntade underhållningsanvändningen, vilket är detsamma som värdet per timme multiplicerat med det förväntade antalet timmar, säger Strauss Zelnick, i en intervjun med Forbes från 2023. 
 
Det hela har nu gått så långt att Take-Two släppt ett uttalande till The Gamer där företaget skriver att Strauss Zelnick, i den gamla intervjun från 2023, bara skissade upp den övergripande, allmänna prissättningskonventionen för underhållning.
 
Take-Two förtydligar att detta inte på något sätt betyder att Strauss Zelnick tycker att det finns ett behov av en ny prismetod för spel och absolut inte att han tycker att det finns ett behov för några timpriser.
| 15 juli 2024 14:00 |