Film

Skribent

Viktor Eriksson

26 augusti 2024 | 18:00

Francis Ford Coppola, 85, jobbar på två nya filmer

“Megalopolis”- och “Gudfadern”-regissören visar inga tecken på att sakta ned.
Francis Ford Coppola bekräftar i en ny intervju med Rolling Stone att han planerar att göra åtminstone två långfilmer till.
 
– Jag jobbar just nu på två potentiella projekt. Det ena är en vanlig film som jag skulle vilja att någon finansierar och gör i England, eftersom jag inte har en massa historia med min fru i England. Överallt som jag går så påminns jag annars om henne hela tiden, säger Francis Ford Coppola vars fru Eleanor Coppola gick bort tidigare i år.
 
Francis Ford Coppola.
 
– Det andra heter "Distant Vision" och är historien om tre generationer av en italiensk-amerikansk familj som min, men i en fiktiv version, under vilken fenomenet TV uppfanns. Jag skulle finansiera den med vad "Megalopolis" ger. Jag vill göra ett nytt försök med det projektet.
 
Francis Ford Coppola jobbade tidigare med “Distans Vision” under 2015 som ett projekt som var tänkt som en helt ny konstform. Filmskaparen, som annars mest är känd för filmer som “Gudfadern” och “Apocalypse Now”, är just nu aktuell med sitt ambitiösa sci-fi-epos “Megalopolis” som har premiär den 27 september i Sverige.
 
| 26 augusti 2024 18:00 |