Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2024 | 17:00

Svenska filmälskare positiva till bioabonnemang: "Jag hade hakat på direkt"

"Briljant tilltag! Make cinema great again!"
Från månadskort på bussen till abonnemang på gymet eller streaming - vi är redan vana vid att betala en fast månadskostnad för sådant som känns oumbärligt i vardagen.
 
Så varför inte ett abonnemang på bio? Så tänkte Bio Bristol i Sundbyberg när de nyligen införde en spännande ny möjlighet för sina besökare. För 299 kronor per månad kan man få se hur många föreställningar som helst. Stammisar som går på bio mer än två gånger per månad kan alltså snabbt spara en slant.
 
Förhoppningen är också att bioabonnemanget ska få publik att upptäcka smalare filmer som man kanske inte hade betalat för annars.
 
När MovieZine delade nyheten tidigare i veckan blev responsen enorm. Över 500 filmälskare har gillat inlägget på vår Facebook-sida och bland 100+ kommentarer hittar vi många som är positiva till Bio Bristols initiativ:
 

"Make cinema great again!"

 
”Vore toppen för likt ett abonnemang på stream så lovar detta gott. För som nu går jag inte längre på bio - dyrt nöje!" - Kim L.
 
"Jag gillar det! Skulle antagligen testa det ifall jag bodde nära en biograf som hade det." - Magnus K.
 
"Lätt värt!" - Aron N.
 
"Jag skulle absolut skaffa abonnemang. Kul se en del filmer som jag kanske inte skulle sett." - Ingrid P.
 
"Finns för alla biografer i Paris, ett gemensamt kort. Drömmen!" - Yanira J.
 
"Briljant tilltag! Make cinema great again!" - Mattias G.
 
"Hade jag lätt provat. Förr gick jag på bio minst 1 gång i månaden typ, tills dess att ett besök kostade 2-300 med biljett och snacks. Testar SF/Svenska bio detta hade jag hakat på direkt" - Sebastian A.
 
"299 kr är verkligen ett bra pris. Tre visningar i månaden så är det intjänat ju. Hade min lokala biograf slagit till med det så hade jag absolut skaffat mig månadskort" - Mikael D.
 
Andra är dock tveksamma om affärsmodellen verkligen kan gå runt:
 
"Jag bodde i Linköping sent 80, tidigt 90-tal. Då kunde man under en (ganska kort) period köpa månadskort på bion. Vi gick ofta, ibland två gånger per dag. Kanske blev det olönsamt för biografen?" - Anna E.
 
"Men frågan är om inte de ganska snabbt skulle lägga in restriktioner till oss som går över 5 gånger i månaden. Synd att Nordisk Film Bio inte belönar oss stamkunder." - Michael J.
 
"Min spontana tanke var det är alldeles för billigt, hur skulle det gå ihop när bolagen ska ha en så stor del av varje bio visning." - Andreas N.
 

"Det är toppen om fler biografer tänker om"

 
- Väldigt roligt att se kommentarerna hos er för det vidgar lite hur folk ute i landet tänker. Är ju toppen om fler biografer tänker om, säger Anna-Lena Arreborn som driver Bio Bristol.
 
Hon och övrig personal på Bio Bristol hoppas kunna dubbla biobesöken med det nya abonnemanget.
 
- Vi vill också bygga en biografkultur där att gå på bio är lika självklart som att till exempel gå på krogen eller på gymmet. Det ska inte krävas en massa förberedelser, planering och en halv månadslön utan det ska vara självklart att smita ner för en stund av nya upplevelser, ensam eller med andra. I det är abonnemanget en viktig del. Det blir naturligt och odramatiskt att gå på bio.
 
Vi önskar Bio Bristol lycka till med abonnemanget och håller tummarna för att fler biografer vågar testa!
| 24 augusti 2024 17:00 |